Taking too long? Close loading screen.
Select Page

Η Κλίμακα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ψυχικής Υγείας, διοργάνωσε ένα σύνολο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα, με κύριο άξονα όχι μόνο την προαγωγή της ψυχικής υγείας και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου αλλά και  την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τις διαρκείς προσπάθειες εξασφάλισης της ισότητας  ευκαιριών πρόσβασης και απολαβής κοινωνικών αγαθών  και της ενδυνάμωσης των κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων.

Όλες οι Μονάδες που λειτουργεί ο φορέας με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, γιόρτασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την ημέρα αυτή, ενώ οι εκπομπές στο ραδιόφωνο Κλίμαξ Plus Radio, ήταν εξαιρετικά αφιερωμένες στο νόημα της ημέρας.

Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό με τις δράσεις της Κλίμακα για την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας:

  • Κεντρική Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση για την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο ημέρας για τους Ρομά

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο ημέρας για τους Ρομά στο Ζεφύρι που λειτουργεί η Κλίμακα με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, διοργάνωσε εκδήλωση, με θέμα «20 χρόνια δράσεων και παρεμβάσεων Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά: «Μαθαίνοντας από το παρελθόν, κοιτάζοντας μαζί το μέλλον». Στην εκδήλωση παρακολουθήσαμε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό από τις δράσεις της Κλίμακα για την κοινωνική ένταξη των Ρομά τα τελευταία είκοσι χρόνια, συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινότητα, τα βήματα τα οποία έχουν γίνει με τα χρόνια για την όσο πιο υγιή τος ένταξη, τη δυναμική των Ρομά και φυσικά για τη Ψυχική Υγεία. Οι εκπρόσωποι της κοινότητας τοποθετήθηκαν στα ζητήματα και βοήθησαν σε μια υγιή έκβαση διαλόγου.

«Δουλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς αντιθέσεις, με ισορροπία και αρμονία όπου μπαλαμοί και τσιγγάνοι θα είναι κοντά και θα δημιουργούν μαζί. Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική. Σκεφτείτε πως ένα στα εκατό παιδάκια θα πάθει σχιζοφρένεια και πως το 15% των παιδιών αυτών θα έχει κάποιες συναισθηματικές διαταραχές. Κάποιοι άλλοι θα μπουν πιθανότατα μέσα στα ναρκωτικά και όλοι μαζί θα βιώσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Εμείς αυτό θέλουμε όσο μπορούμε (και αυτή είναι η δουλειά μας) να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο.   Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι σημαίνει φαρμακευτική αγωγή, τι σημαίνει αγωγή, τι σημαίνει θεραπεία, αντιμετώπιση, προσέγγιση και πάνω απ’ όλα τι σημαίνει ανθρωπιά. Να είμαστε ο ένας  δίπλα στον άλλον. Με ενδιαφέρει να προχωράμε και το να προχωράμε, σημαίνει ουτοπία. Και ξέρετε τι είναι ουτοπία; Η δυνατότητα να πηγαίνουμε μόνο μπροστά». Κυριάκος Κατσαδώρος, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου ημέρας για την πρόληψη της αυτοκτονίας, Πρόεδρος Κλίμακα.

  • 4ήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα

Οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πατρών “Οικοτροφείο Αχαΐας” & “Οικοτροφείο Σεμέλη”, που λειτουργεί η Κλίμακα με την υποστήριξη του Υπουργείο υ Υγείας, συμμετείχαν ενεργά σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στην ενημέρωση και τη ευαισθητοποίηση του κόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από τις 7 έως 10 Οκτωβρίου 2017. Φετινό μήνυμα των φορέων “Πάντα μαζί για την Ψυχική Υγεία. Η Ψυχική Υγεία αφορά όλους”. Χορηγός του τετραημέρου δράσεων ο Κοι.Σ.Π.Ε Κλίμαξ Plus.

  • Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας στο Οικοτροφείο Κολωνού

Ένοικοι μαζεμένοι σε παρέες από διάφορα οικοτροφεία που λειτουργεί η Κλίμακα με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, γιόρτασαν με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και ψυχή την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας.

  • Μουσική και τραγούδι στο Οικοτροφείο «Κέραμος» για την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας

Οι ένοικοι του Κεράμου, γιόρτασαν την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας με αγαπημένα τους τραγούδια, υπενθυμίζοντάς μας πως η μουσική και η Τέχνη γενικότερα, αποτελεί ένα εξαίρετο θεραπευτικό μέσο.

  • Τα «μπαλόνια» στο Οικοτροφείο «Νεφέλη» της Κέρκυρας

Με έναν ιδιαίτερο και άκρως θετικό τρόπο, γιόρτασαν ένοικοι και προσωπικό την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας στο Οικοτροφείο Νεφέλη που λειτουργεί η Κλίμακα με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, στην όμορφη Κέρκυρα.

  • Ένοικοι οικοτροφείων δημιουργούν με ξύλο στα κεντρικά γραφεία της Κλίμακα για την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας .

Ένοικοι από διάφορα οικοτροφεία βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Κλίμακα και έκαναν διάφορες δημιουργίες με ξύλο, αποδεικνύοντας και εκείνοι με τη σειρά τους πως η Τέχνη αποτελεί ένα εξαίρετο θεραπευτικό μέσο.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!