ΚΛΙΜΑΚΑ

Αυτοκτονίες σε Σταθμούς Μετρό & Τρένων

  ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αυτοκτονίες σε Σταθμούς Μετρό & Τρένων

«Κάποιος πήδηξε μπροστά από το τρένο μου, και άλλαξε για πάντα τη ζωή μου».

Διεθνείς έρευνες στο πεδίο των αυτοκασταστροφικών συμπεριφορών και της αυτοκτονικότητας, καταδεικνύουν ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας και οι αυτοκτονίες που πραγματοποιούνται σε σταθμούς Μετρό και τρένων, εκτός της προφανούς απώλειας ζωής ή σωματικής και κλινικής βλάβης, έχουν σαφείς ψυχολογικές αλλά και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στις εταιρείες διαχείρισης μέσων μεταφοράς, στους εργαζόμενους και τους μάρτυρες του συμβάντος.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με σχετική μελέτη, 16,3% των οδηγών που τραυμάτισαν ή σκότωσαν κάποιον παρουσίασαν διαταραχή μετατραυματικού στρες, κατάθλιψη ή άλλες αγχώδεις διαταραχές, ενώ 39,5% εμφάνιζαν συμπτωματολογία φοβικής αγχώδους διαταραχής ένα μήνα μετά το περιστατικό.

Στην Ελλάδα, έχουν πραγματοποιηθεί 11 αυτοκτονίες από το 2010 σε σταθμούς του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του προαστιακού (σύμφωνα με τις καταγραφές του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και τις σχετικές δημοσιεύσεις). Ανησυχητική είναι η διαπίστωση ότι, το πρώτο 5μηνο του 2015 έχουν καταγραφεί 3 αυτοκτονίες σε σταθμούς, ενώ αντίστοιχα 3 έχουν καταγραφεί για ολόκληρο το προηγούμενο έτος. Διαβάστε Περισσότερα..

Ψυχιατρικά Φάρμακα και όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζουμε

  ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

pill

Το Οικοτροφείο Αφαία & ο Ξενώνας της Κλίμακα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κατάρτισης σε θέματα ψυχικής υγείας,γι’ αυτόν τον μήνα θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα:Ψυχιατρικά Φάρμακα Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.Ξενώνας Kλίμακα, Καβάσιλα 7, Νεάπολη Αθήνα Ομιλητής: Μιχελουδάκης Δημήτρης Νοσηλευτής(ΤΕ).Ημερομηνία: Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 Ώρα: 14:00μμ.

Αύξηση των αυτοκτονιών το 2013 σε σχέση με το 2012

  ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η ανακοίνωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή των αιτιών θανάτου αναδεικνύει μία εκ νέου αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα για το έτος 2013, της τάξης του 5% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, ο αριθμός θανάτων από αυτοκτονίες, όπως αυτές χαρακτηρίστηκαν από τις Ιατροδικαστικές και Ανακριτικές αρχές, ανήλθε σε 533 το 2013, έναντι 508 το 2012. Επισημαίνεται ότι αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από αυτοκτονία που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια (για τα οποία υπάρχει επίσημη καταγραφή), ενώ συγκριτικά με το έτος 2010, σημειώνεται αύξηση της τάξης του 41,4%. Αυτοκτονίες ετών 2010 – 2013. Διαβάστε Περισσότερα..

Στρες και Πανελλήνιες Εξετάσεις

  ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι ημέρες των πανελληνίων εξετάσεων, η περίοδος αναμονής και γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων που έπονται του απαιτητικού σχολικού έτους της Γ’ Λυκείου, μπορούν να επιφέρουν εξαιρετικό στρες στους έφηβους μαθητές. Παρόλο που το ήπιο άγχος βοηθά στην επίτευξη στόχων, τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία καθώς και στη δυνατότητα των εφήβων να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν υγιώς στρεσογόνα γεγονότα αργότερα στη ζωή τους. Το στρες της απόδοσης αλληλεπιδρά και με άλλους παράγοντες όπως είναι η στάση των γονιών και το γενικότερο κλίμα μέσα στην οικογένεια, η προσωπικότητα του εφήβου και η όποια προϋπάρχουσα ευαλωτότητα, οι προηγούμενες εμπειρίες, η αυτοεικόνα του, η ύψιστη σημασία που αποδίδεται στις πανελλήνιες εξετάσεις από το εκπαιδευτικό μας σύστημα και από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Διαβάστε Περισσότερα…

Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων

  ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

kentro ASTEGON

Οι κοινωνικές δομές της Μ.Κ.Ο ΚΛΙΜΑΚΑ στη Κέρκυρα σας καλούν να δώσετε το παρόν την ερχόμενη Πέμπτη 14/​05/​2015 στο χώρο μας στη Σπηλιά,Σολωμού 11 (ΠΡΩΗΝ ΚΕΠ) στη δράση μας που θα περιλαμβάνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ και Συλλογή τροφίμων,φαρμάκων,ειδών ένδυσης για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη,από τις 09:30 έως τη 13:30.

ΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

  ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κύριε Υπουργέ,
Σας χαιρετίζω και εύχομαι επιτυχία στο έργο του τομέα σας.
Λέγομαι Σαμαράς-Ζαρανίκας Κώστας του Ευάγγελου και της Αναστασίας και γεννήθηκα το 1959 στα Τρίκαλα από πατέρα οικοδόμο και μητέρα οικιακά (ο πατέρας μου πέθανε το 2005)-δεν έχω προσωπική οικογένεια. Λόγω εργασίας του πατέρα μου μεγάλωσα και πήγα σε διάφορα σχολεία ανά την Ελλάδα-Τρίκαλα, Αθήνα, Πύργο, Ολυμπία, Ζαχάρω. Έβγαλα το Λύκειο στο Γαλάτσι της Αθήνας και φοίτησα στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών (γραφιστική) χωρίς να πάρω πτυχίο. Επαναφοίτησα στην ίδια σχολή την περίοδο 2001 – 2004 σαν κρατούμενος πλέον στη Φυλακή Κορυδαλλού βγαίνοντας με εκπαιδευτικές άδειες (και τακτικές άδειες εξόδου μέχρι τον Απρίλιο του 2004 που αποφυλακίστηκα με υφ’ όρων απόλυση από τον Κορυδαλλό). Διαβάστε τη Συνέχεια..

Εκπαιδευτική Εκδήλωση

  ΕκτύπωσηΔιεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

klimaka1-500x261

28÷04÷15 Ώρα 14:00μμ

Εκπαιδευτική Εκδήλωση στη Καβάσιλα 7, στον Ξενώνα της Κλίμακα. Θέμα: Στίγμα και ψυχικές διαταραχές Παρόλη την ευαισθητοποίηση στο θέμα της ψυχικής υγείας που όλοι οι φορείς προωθούν στη χώρα μας, το στίγμα συνεχίζει να υφίσταται. Στον Ξενώνα της Κλίμακα πραγματοποιείται ανοιχτή εκδήλωση – συνάντηση με το παραπάνω θέμα. Ομιλήτρια: Τσελέντη Ειρήνη Νοσηλεύτρια (ΤΕ). Επ.Υπευθ. του Ξενώνα Τσιακμάκη Ροζαλία

Επισκέπτες

481545
Σήμερα
157
η IP διεύθυνσή σας είναι: 91.195.152.130

Είσοδος Χρηστών

grammi parembasis 50 70Τηλεφωνική γραμμή πρόληψης των αυτοκτονιών.….

10520Τηλεφωνική Γραμμή ενημέρωσης των αστέγων.….

kosmos
Οι
διεθνείς αποστολές της Μ.Κ.Ο ΚΛΙΜΑΚΑ..

radio
Συντονιστείτε με το ραδιοφωνικό σταθμό “Κλίμαξ Plus radio”

koispeΕπιχειρηματική δραστηριότητα & ψυχική υγεία.….